torsdag 24 juni 2010

Livbojsrulltårta

Till 40-årskalaset med segelbåtstårtan så gjorde jag även ett litet experiment - en livbojsrulltårta. Det gick faktiskt över förväntan även om slutfinishen inte blev så strålande eftersom jag hade lite bråttom...

Jag bakade två rulltårtor, fyllda med hemgjord blåbärssylt, som jag gjorde ganska tunna och smala och skar rent så de blev helt rektangulära innan jag rullade ihop dem. Innan de hade svalnat helt så böjde jag till dem och la dem att svalna i en sockerkaksform med hål i så de inte skulle böjas ut igen. Jag frös in tårtan och tog sen ut den och dekorerade den halvtinad (av samma anledning). När väl smörkräm + sp är på så håller den formen!

Jag täckte tårtan med marängsmörkräm (det hade kunnat göras snyggare måste medges...) och sen kavlade jag ut sp och skar i fyra delar med liknande form som nedan. Jag täckte sen tårtan i delar och var noga med att få skarvarna mitt emot varandra så de kunde täckas över med röda band av sp. Slutligen blandade jag orange sp med lite glitter och tvinnade nån sorts rep som jag la runt. Kanske inte världens snyggaste tårta, men rätt kul var den i alla fall... det blev väldigt uppskattat - särskilt barnen tyckte den var rolig!


3 kommentarer:

 1. Vilken rolig idé.
  Trevlig midsommar!

  SvaraRadera
 2. Jättekul idé! Så smart att lägga rulltårtan i sockerkaksform =) Glad midsommar!

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Jag hoppas du får en riktigt varm och skön midsommar med god mat och smaskig jordgubbstårta!
  Många soliga kramar Karin

  SvaraRadera