onsdag 10 november 2010

Banancupcakes med nötchokladfrosting.

Jag hade massor med halvbruna bananer över och bestämde mig för att de fick bli cupcakes. Det är ett vanligt standardrecept (tex som detta, fast utan kardemumma) som jag bara mosat i banan i, inte svårare än så. Kom att tänka på den underbara crepesfyllningen Nutella och banan som man ofta får i små creperier på festivaler och marknader i Europa så det fick bli en Nutellainspirerad frosting med ganska stark chokladsmak till. Mums!

Nötchokladfrosting

100 g Philadelphiaost
200 g nötchokladkräm (typ Nutella)
1 dl siktad kakao
3 dl siktat florsocker
0,5 dl vispgrädde

Vispa ihop alla ingredienser till en krämig smet. Den ska vara mjuk men hålla formen hyggligt när den spritsas. Konsistensen beror lite på ingredienserna, jag använde tex Green&Black´s ekologiska nötchokladkräm, jag tror den är lite lösare än tex Nutella. Om blandningen blir för lös kan man tillsätta lite mer florsocker och om den blir för hård tillsätt någon tesked grädde till.

11 kommentarer:

  1. Så gott det låter, kanske får gömma några bananer så man kan testa detta!

    SvaraRadera
  2. Så gott det ser ut, banan är så mumsigt i mjuka kakor och muffins

    SvaraRadera
  3. Vilket bra tips, jag har ofta bruna bananer liggande hemma tycker jag... nu har man en bra grej att använda dem till :) Låter verkligen supergott med nutellafrosting på, mums!!!

    SvaraRadera
  4. Jättefina! Slår vad om det är jättegoda också, ser så ut!!

    SvaraRadera
  5. samma här - en massa bruna bananer i fruktskålen. Tack för tipset!

    SvaraRadera
  6. Det ser jättegott ut! Ska nog pröva det på mina son kalas nu i helgen. Tack!

    SvaraRadera
  7. Den frostingen låter jättegod, tyvärr är min man allergisk så jag gör sällan saker med hasselnötter i. :-(

    SvaraRadera
  8. Hej igen!
    Har en utmaning på min blogg som jag skickar vidare till dig :)

    SvaraRadera