lördag 16 oktober 2010

Cupcakes med kardemumma och muscovado



Jag har äntligen hittat det! Ekologiskt Muscovadoråsocker. Och vilket socker! Det är så gott så jag skulle kunna äta upp halva paketet rakt ur med sked.... Smakar lite lätt karamelligt och mustigt. Mmmmmm..... Kanske kan vara knepigt att få tag på, jag hittade det på en hälsokostbutik på Folkungagatan (som har allt). Funderar på att köpa upp hela lagret!


Hur som helst så gjorde jag gudomligt goda cups med kardemumma och CremeCheese Frosting.

Här är receptet:

180 g mjukt smör
3dl Muscovadoråsocker (minska något om du bakar på vanligt socker)
2 ägg
1/2 tsk vaniljpulver
2 tsk mald kardemumma och 2 tsk grovstött
1,5 tsk bakpulver
3 dl mjöl
1 dl mjölk

Vispa ihop ingredienserna i nämnd ordning, vispa rejält mellan varje. Klicka ut smeten i 10 stora eller 40-50 miniformar (beroende på hur mycket smet du äter...). Grädda i ca 5-7 minuter i 200 grader varmluft (för de små). Längre för de stora...


18 kommentarer:

  1. Ser hemskt goda ut :-)
    /Sara

    SvaraRadera
  2. Vilka jättesöta cupcakes!!

    SvaraRadera
  3. Spännande, ibland önskar man att man bodde lite närmre en storstad där man kan hitta massa roliga saker!
    "Cuppisaran" ser urläckra ut!

    SvaraRadera
  4. Supersöta. =) Får kolla på våran hälsokostaffär om dom har sånt socker. =)

    SvaraRadera
  5. vilka härliga cupcakes, ser himla mumsiga ut

    SvaraRadera
  6. Super härliga och finspritsade cupcakes. Ärlite nyfiken på blomman. Är det riktiga blommor eller?

    SvaraRadera
  7. Tack!

    MM Cake Design - Sorry, jag blev så upphetsad över sockret att jag glömde dekorationerna :) Ja, det är riktiga blommor. Knoppar från pelargon för att vara exakt... Ett bra trick om man har lite brådis - plus att det ser lite fräscht ut som omväxling när man har kört mycket sockerblommor ett tag!

    SvaraRadera
  8. Åh, vad fina de är. De ser väldigt goda ut.

    SvaraRadera
  9. Hej!

    Vi är fyra tjejer som läser marknadsföring vid Stockholms Universitet.
    Via din blogg har vi uppmärksammat din passion för cupcakes. Vi ska
    genomföra en fokusgrupp med några cupcake-lovers där ämnet kommer
    att vara just cupcakes.

    Vi vill gärna höra dig berätta om dessa underbara skapelser!

    Vi träffas på Cupcake STHLM på St:Eriksgatan 83 på Tisdag 19/10
    klockan 15.00-16.00. Vi bjuder på fika!!

    Vill du vara med?

    SvaraRadera
  10. Härliga! Mycket snyggt spritsade också.

    SvaraRadera
  11. Nu blir man ju hemskt nyfiken på det här sockret...

    SvaraRadera
  12. Jättesöta cuppisar!

    använder mycket ljust muscovadosocker när jag bakar, älskar den smaken! :)

    SvaraRadera
  13. De ser underbara ut! Kul att du äntligen fått tag på sockret! :)

    SvaraRadera
  14. Muscovadosocker är underbart! Tusen gånger bättre än farinsocker. De här cupcakesen är verkligen supersnyggt spritsade, det är så jag vill kunna spritsa med!

    SvaraRadera
  15. Håller med föregående: Jättefin spritsning!
    Gillar också att du skrev i ditt recpet "räcker till 40-50, beroende på hur mycket smet du äter" klockrent! Känner igen det!

    SvaraRadera
  16. De verkar asgoda. Absolut ett recept att testa! Tack för tipset! :)

    SvaraRadera