lördag 17 april 2010

Godaste kladdkakan

Hederlig gammal kladdkaka. Vinner kanske inga skönhetstävlingar, men det är ju bara sååååå gott.... Mitt favoritrecept smakar lite lätt kolaaktigt och blir härligt kladdig. Jag brukar alltid få förfrågningar om receptet när jag bakar den, så här kommer det en gång för alla:

Godaste kladdkakan - recept
3 ekologiska ägg
3 dl ekologiskt rårörsocker, finmalet
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk ekologiskt äkta vaniljpulver
175 gram smält smör
150 g mörk choklad

Vispa ägg och socker lätt pösigt. Sikta i mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Smält smör och låt chokladen smälta i den och rör sedan ned det i smeten. Smörj och mjöla en form och grädda i 175 grader i 25 minuter. God med punschgrädde till. Mums

4 kommentarer:

  1. I've enjoyed looking through your posts here. I like cake and art so it's been real fun. Google didn't translate this for me. I figured out parts like the vanilla and baking powder but couldn't figure out other parts. It looks like a great snack!

    Those Easter cupcakes looked great. It was the fried egg on the one that made them stand out!

    SvaraRadera
  2. Åh, så roligt att du lade upp receptet Anna! Lägger in det i min "prova-på-recept-mapp" ;-)

    SvaraRadera
  3. Freebird: sorry, I usually translate most of the posts, but I was in a bit of a hurry and recepies are always a little tricky. I´ll try to add a translation in English :)

    SvaraRadera
  4. It does sound a lot like brownies. Thanks for translating.

    You asked what a Fake Journal is. It is Roz's idea and her link is here explaining what it is about. It is really just time to play or try something you don't normally do in your journal maybe even taking on a fake character for a month.

    SvaraRadera