onsdag 14 april 2010

Easter cakewreck

Det har varit lite tyst här på bloggen - jag har haft semester och varit och hälsat på vänner på andra sidan landet. Väl där fick jag uppdraget att vara kak- och efterrättsansvarig (borde ha sett det komma ;)) men jag hade inte med mig en endaste tårtpinal och i huset fanns inte ens en spritspåse! Dessutom är en i familjen laktosintolerant så det var en utmaning som nästan slutade i katastrof att baka en påsktårta... Kanske, vid första anblick, tårtan ser någorlunda representabel ut men det ska gudarna veta att det inte är NÅGOT på den tårtan på bilden som ser ut som jag hade tänkt mig. Och de ska också veta att det är mycket som inte går att baka på laktosfri vispgrädde! Plan A var att täcka tårtan med en slät ganache men den blev stenhård och gick inte att hälla. Jag gick över till plan B, chokladflak, men misslyckades med tempereringen eftersom jag saknade termometer och skiva. Plan C var att spritsa chokladgrädde snyggt och vi fick låna en sprits av grannen som läckte som ett såll och kladdade ned absolut allting - resultatet finns att beskåda ovan. Mitt första kakvrak.... nästan lite stolt ;)

3 kommentarer:

 1. Blev en riktigt bra bild iallafall ;-) Och den smakade säkert bra.
  Kram Sara

  SvaraRadera
 2. Men var den god då? Det är väl ändå det viktigaste ;)

  Du, min penna läckte. Allt bläck rann ut i korken. Vad gör jag för fel? (Som tur var så stannade det i korken, inget läckte ut i pennfodralet.

  SvaraRadera
 3. Lovely looking cake! And I bet it tastes as good as it looks.
  Thanks for your comment on my cat drawing. It took me about 3 hours to complete the whole thing. The page is small, and the smaller the subject, the easier it is to do when it comes to details. I tried it by drawing a bird on the first time, and it worked, so I am hooked to it.
  Pencil drawings can be messy sometimes. Just remember that the erasers are your bestfriends, and they can help you to create negative space too.

  SvaraRadera