onsdag 21 april 2010

Återvinningstårta eller tårtåtervinning?


Jag gillar återvinning i allmänhet, och jag hatar i synnerhet att slänga mat. Så häromdagen när jag hade en kraschad chokladkaka över som inte kändes så kul att bjuda fikagästerna på försökte jag pyssla ihop nåt annat av den. Jag hade dessutom lite mjölkchokladfluff i kylen som jag glömt framme över natten och därför inte vågade fylla helgens tårta med ifall den blir dålig. Jag tog ut bottnar med en stor, rund utstickare - men en liten skål eller ett glas funkar säkert också - och pysslade i hop en liten tårta och nån typ av minitårta/bakelse till barnen. Täckte med en sp/marsipanblandning som jag också hade över från en annan tårta och dekorerade med lite sockerblommor jag hade i skåpet. Egentligen hade jag tänkt nåt annat, men när jag höll på att täcka såg tårtan nästan ut som en liten hatt så då bestämde jag att den fick bli det helt enkelt.

5 kommentarer:

 1. Hejsan! Fina tårtor som vanligt! Det skulle vara kul att se hur de ser ut inuti. Kan du inte ta kort innan du täcker nästa tårta med sp nästa gång? :)

  SvaraRadera
 2. Mmmmmmmums! Ser fram emot helgens tårtkalas. Och jag har bestämt att du får droga kidsen med diverse medicin och lådsas att de är friska så att ni kan komma ändå.

  SvaraRadera
 3. Återvinning är så vackert! :)

  SvaraRadera
 4. Tårtåtervinning- det gillade jag skarpt!

  SvaraRadera
 5. Visst är det härligt när någonting bara växer fram och tar form så hatten gjorde?! Tycker det är underbart! Dessutom blev den verkligen jättesöt! Åh, nu blev jag sugen på att göra en egen ;-)

  SvaraRadera