måndag 28 mars 2011

Macarons med tryffelsmörkräm

Jippie - jag lyckades äntligen göra macarons som inte flöt ut som platta missfoster! Jag använde mig denna gång av receptet på Hello Sugar - det är verkligen idiotsäkert om man följer det noga (slutsats av att tom jag lyckades...) Fyllningen i dessa är ett litet experiment som blev väldigt gott om jag får säga det själv. Och det får jag, för jag åt halva skålen så jag vet... Jag gjorde en halv sats marängsmörkräm, med aningens mindre smör än vanligt, och blandade med en sats chokladtryffel med päroncognac som jag hade över från ett chokladbak. Grymt smarrigt! Chokladtryffel gör jag vanligen enligt följande:
Recept
1 dl grädde
150 g mörk choklad (jag brukar köra Änglamarks 70-procentiga för det är en prisvärd ekologisk choklad. Coops Prima är riktigt bra den också. Allra bäst är ju en go Vahlrona-choklad men de har bara en ekologisk och den är så dyr så till och med jag får kalla fötter...)
En klick smör
En klick honung
(En klick läses här som ca 1-2 msk)

Värm grädden till kokpunkten tillsammans med honungen. Häll över den hackade chokladen och rör om. Rör i smöret och ev smaksättning när det svalnat en aning.

3 kommentarer:

  1. Så fina och så gott det låter med tryffelsmörkräm

    SvaraRadera
  2. Vad fina du fått dem. Måste verkligen testa att göra macarons igen, det är ju så gott (men mina blev så fula sist).

    SvaraRadera
  3. Tryffelsmörkräm låter ju inte fel. =)

    SvaraRadera