Jordgubbs- och chokladtårta. Chokladbottnar fylld med jordgubbsmousse och chokladzabaglione. Täckt med chokladmarängsmörkräm och dekorerad med jordgubbar och blommor i mp.
En tårta jag gjorde till ett födelsedagskalas i helgen, önskemålet var jordgubbar och choklad så det fick min favoritfyllning, chokladzabaglione. Jag vet att jag utlovade receptet på den för evigheter sedan så här kommer det:
Chokladzabaglione, Recept
100 gram socker
1/2 dl kaffe
3 äggulor
350 g mörk choklad
4 dl vispgrädde
Koka kaffe och socker till 130 grader, häll lagen över äggulorna under kraftig vispning. Smält chokladen och rör ned i äggen. Vänd ned vispgrädden som inte får vara för kall eller för hårt vispad.
Det blev en bonus-citronmarängpaj också bara för att bevisa hur otroligt användbar min nya bruleebrännare är...
Hej Anna!
SvaraRaderaHittade din blogg via en annan...och insåg att vi tydligen har samma intresse-att baka tårtor ;-) Jag har precis startat min egen tårtblogg också
kakbiten.blogspot.com
/Anna (Anders Anna från energiprocesser/kemi/kth)
Så fin jordgubbs- och chokladtårtan är =) Ser ju verkligen hur god ut som helst!!
SvaraRaderaThese snacks look so yummy. Beautiful job on them. I hope they tasted as good as they look.
SvaraRaderaOj vilken tårta! Den ser ju underbart god ut, och fin också!
SvaraRaderaLägger förresten in länk till din blogg på min sida också!
SvaraRaderaVa fin tårta och paj! Du är jätteduktig på att spritsa korgmönster ju ;)
SvaraRaderaVäldigt snygg tårta! Hur fin som helst och verkar vara jätte god med chokladen och jordgubbarna tillsammans! :)
SvaraRaderaOj vad du är superduktig på att spritsa...Jättefin tårta och paj! :-)
SvaraRaderaOtroligt fin dekorspritsning av dig.
SvaraRaderahttp://gotlandsbagaren.blogspot.se/