tisdag 21 augusti 2012

Märtas doptårta


Även om tårtbakandet har legat nere lite kunde jag inte låta bli till yngsta dotterns dop! Det känns liksom fel att gå och köpa en tårta på nåt sätt även om det inte är lätt att pyssla ihop ett tårtbak när man har huset fullt med folk och allt annat att arrangera... Lösningen blev att förbereda noggrant (och inte göra för komplicerade dekorationer). Jag gjorde bottnar, fyllde med chokladgrädde och chokladzabaglione redan veckan innan och frös in dem färdiga. Färgade in sockerpasta, förberedde kristyr och smörkräm samt gjorde kronan till toppen i förväg också. Sedan på själva dopdagen behövde jag bara spackla tårtan, kavla ut ett vitt lock och bygga ihop. Jag ställde bara den lilla botten på den stora och limmade med lite kristyr den här gången - tänkte att jag chansar på att den håller ihop ändå när det inte är någon transport, och det gjorde den! Jag tog ju dessutom ut den ur frysen först på morgonen så den var ju bara halvtinad. Frågan är om jag ens hade behövt ha den i kylen!?

1 kommentar:

  1. Så roligt att se ett inlägg av dig igen =) Tårtan är jättehärlig!

    SvaraRadera