måndag 27 september 2010

Så här gör man i alla fall INTE macroner...
Ok, jag tror det är ett tecken! På att jag ska ägna mig åt politiska påverkanstårtor istället för fluffiga finbakverk. Eller vad tror ni? Två olika recept utprovade och platt fall fullständigt för båda! Felsökningshjälp, någon?

15 kommentarer:

 1. Övning ger färdighet! :)

  Jag har också provat två recept med blandat resultat, men nästa gång ska jag prova det med sockerlösning. Tror att det är bästa receptet.

  Vispa äggvitan länge och inte ha så stora ägg. Ett knep, som jag kom på.

  SvaraRadera
 2. Så tråkigt för dig, men oj så kul att du delade med dig av detta :) Har aldrig provat själv så kan dessvärre inte hjälpa till med felsökning. Kanske smakade de gott i alla fall, trots skönhetsmiss? :)

  SvaraRadera
 3. mina blev också platta (men goda). :)

  SvaraRadera
 4. Macaroons kan man verkligen ha en hat/kärlek för:) Har du testat "Hello Sugars" recept?
  http://www.hellosugar.se/2009/11/recept-och-instruktioner-for-macarons/
  Det är -nästan- bullerproof!

  SvaraRadera
 5. Oj trist när det inte funkar - vågar mig nog inte på felsökning. Men jag använde detta recept http://miaohrn.wordpress.com/recept/

  Tyckte de blev bra även om de inte blev så släta som de borde. Men det beror nog inte på receptet utan på att min mandelkvarn inte är så bra. Lät dem vila 45 min innan jag gräddade dem.

  SvaraRadera
 6. Vad för recept har du provat? Måste säga att det är fruktansvärt svårt att lyckas med dessa, men jag har hittat ett recept som fungerar för mig, bara man är noga.. Receptet jag använder har jag hittat på hellosugar.se. I den marängsmeten har man sockerlag som gör att den blir väldigt fast, trots även efter man rört i mandeln. Men jag rekommenderar att använda bakmaskin för den måste vispas minst 10 min på skaplig fart... Sen måste de stå och vila på plåten innan gräddning i minst 45 minuter, annars spricker de. Då blev de kanon, i a f för mig... Hoppas du får till det, Lycka till! :)

  SvaraRadera
 7. Det kommer att bli bra senare tror jag ;)
  prova igen!! massa fina recept du kan välja hihi.

  SvaraRadera
 8. Halloj! Det där såg inte så kul ut.... Ser ut som att du rört för mycket när du blandade ner marängen i mandelsmeten. Jag har en förenklad version av Hello Sugars recept på min blogg- det har fungerat varje gång hittills!
  /Anna
  Ps. Använd absolut inte varmluftsugn heller!

  SvaraRadera
 9. Tror att i princip alla misslyckas med dessa kakor. Jag gjorde dom för första gången igår å jag har läst massa steg för steg beskrivningar och läst på massa men ändå så blev dom ingenting att ha. Kastade allihopa haha =)Men någon gång kanske man lyckas...

  SvaraRadera
 10. Jag misslyckades totalt när jag gjordemina macarons. Jag ska testa ett annat recept nästa gång. Har hört att Hello Sugars recept ska vara bra, så det blir det nog nästa gång för mig.

  SvaraRadera
 11. Jag har bakat macaroner 2 gånger- Fösta gången perfekt resultat - andra gången; som dina bilder ovan.

  Jag använder mig av Hello Sugars recept och det enda jag gjorde annorlunda var hur jag hanterade mandeln. Läste något väldigt intressant i en tidning några veckor senare.

  Första gången malde jag mandeln förhand i en kvarn, andra gången i en mixer. Jag läste att det kunde ha påverkan på resultatet - om man mixade mandeln så frigjordes fler oljor (eller nått) som gjorde smeten lös så den flöt ut.

  Har inte testat att baka en tredje gång, för att se om min teori håller. Men mal i en kvarn!

  SvaraRadera
 12. Tack alla ni hjälpsamma! Kanske jag ska ge det ett försök till med
  a) hello sugars recept
  b) hemmald mandel (hade färdigköpt mald)
  c) UTAN varmluftsugn
  d) och röra försiktigt...

  Lovar att rapportera hur det går...

  SvaraRadera
 13. Hej! Jag har bara gjort macarons en gång och då använde jag det här receptet:
  http://call-me-cupcake.blogspot.com/2010/09/macarons-grundrecept-100-gram-skallade.html

  Jag följde det till punkt och pricka, vägde alla ingredienser så det stämde på grammet :) Det är så tråkigt när det misslyckas!
  Jag blev riktigt nöjda med mina!
  Så prova det här receptet! (och låt dom stå i minst en timme!)
  Lycka till!

  SvaraRadera
 14. Jag har inte provat att baka macarons själv ännu, men ett tips som jag läste på Passion 4 baking är att man ska sätta in en extra plåt i ugnen, under plåten med macaronsen. Annars är hennes recept exakt som Hello sugars. Här e länken: http://www.passionforbaking.com/franske-macarons/

  SvaraRadera
 15. Jag har hört att macaroner ska vara svåra att göra men första gången jag testade gick det jättebra. Sen har jag gjort det ett par gånger efter igen och de är fortf. hur fina som helst. Kanske har jag hittat ett bra recept. Jag har följt receptet som kalasgott.blogg.se har. Jättebra!! Lycka till!

  SvaraRadera