måndag 13 september 2010

Nämen, inte nu igen...

Nu har den där barbie varit här igen. Att hon bara inte kan låta bli?? Denna gång iklädd en lite enklare skrud. Tänkte jag skulle visa hur man gör den här gången. Det är faktiskt väldigt enkelt...

Kjolen består av två kakor bakade i en klassisk sockerkaksform plus en liten rund form. Det är en devils food chocolate cake i just detta fall. Det bästa är att göra någon saftig kaka eftersom det är svårt att få till någon maffig moussefyllning!

Kakorna är ihopsatta och spacklade med chokladmousse.

Sedan har jag spritsat kjolan med grädde med en stjärnformad tyll. Mycket enkelt och snabbt gjort. Den barbien jag har i är en särskild modell för tårtor som bara har överkropp och en pinne att sticka ner i tårtan, men jag har sett tips på att man kan ta en vanlig barbie, klä benen i plastfolie, göra ett hål i tårtan och stoppa ned.


Färdigt! I det här fallet är Barbie klädd med sugarpaste och lite glitterströssel, men det går ju att ha "vanliga" kläder också om man inte har tillgång till sp.

9 kommentarer:

 1. Tycker det är helt underbart med sådan fantasi!
  Tänkt om man hade det där i sig! Nog att man kan laga mat, men detta är ju konst! Jätte fin blogg med härliga bilder! Hälsningar Carro

  SvaraRadera
 2. Vad roligt att du visar hur du gjort, det blev riktigt gulligt ju! :)

  SvaraRadera
 3. Jag vill gärna ha dig i närheten nästa gång jag fyller år! hihi undra hur min tårta skulle se ut

  Ola

  SvaraRadera
 4. Vad kul att du visar hur du gjorde. Hon blev jättefin!

  SvaraRadera
 5. Vilken fin Barbie! Min son här hemma blev alldeles till sig när han såg den, så jag får väl också ta och göra en sån så småning om ;) Vad roligt att du visar hur du gjort!

  SvaraRadera
 6. Ja hon ger sig visst inte den där Barbie, hon gillar att besöka dig och fin blev hon :-)

  SvaraRadera
 7. Åh så fin den är, och du tack för tipsen :)

  SvaraRadera
 8. Precis hittat hit. Vilken underbar blogg! Det ser hur gott ut som helst. Perfekt, letade faktiskt efter tårtinspiration. :)

  SvaraRadera
 9. Roligt att få veta konsten bakom... Gav mycket inspiration!

  SvaraRadera