lördag 28 november 2009

Familjejulpyssel

Vi har haft julpyssel för hela familjen med skapargruppen. Åh, vad det är härligt att julpyssla med barnen. I mina drömmar....

Förväntan: alla barnen tindrar med ögonen och är lyckliga och glada. Alla familjerna umgås tillsammans, dricker lite glögg, lyssnar på lite julmusik, trivs och myser. Vi bakar pepparkakor som vi dekorerar fantastiskt vackert med kristyr, sockerpasta och glitter. Vi gör kristyränglar, julkort och tomtar i marsipan. Snön singlar ner utanför och den där härliga julstämningen infinner sig. Ernst knackar på dörren och vill vara med.

Verklighet: männen gör ett halvt julkort och går sen ner i källaren och dricker öl. Alla barnen skriker, slåss och kastar saker. Mammorna vill göra på sitt sätt och barnen på sitt. Jag springer som ett skållat troll och plockar fram saker, plockar undan saker, torkar ungar, torkar utspillt fika, utspilld färg, får spel när ungarna lämnar penslarna stående i vattnet och känner mig allmänt hysterisk. Grått, slaskigt novemberväder. Ingen glögg. Hann inte hälften av alla planerade pyssel. Kaos utbryter.... Men barnen gick loss ordentligt med kristyren i alla fall - och jag tror alla hade lite trevligt på sitt sätt i alla fall.

Det är härligt att julpyssla med barnen.... men nästa år blir det nog barnvakt, ett par flaskor vin och exklusivt mammapyssel. Och snygga pepparkakor.
Tindra med ögonen ungjävel - det är jul...

2 kommentarer:

 1. Ja verkligheten är tyvärr inte riktigt lika kul som drömmen...
  Hoppas du får en riktigt god jul och en mysig advent ändå!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 2. Haha :)
  Det blir aldrig riktigt som man tänkt sig..
  Jag tycker pepparkakorna blev jättefina. Lite abstrakta sådär. :)

  SvaraRadera