fredag 8 april 2011

Minicupcakes med orkidéer


Till min födelsedag blev det, förutom macroner, minicupcakes med små orkidéer i sockerpasta. Dessa är gjorda i en silikonform - väldigt enkelt, man trycker i lite färgad pasta, jämnar till och vänder ut igen. Sedan har jag penslat i mitten med lite pulverfärg på vissa för att få liv.

Frostingen är någon slags variant på creame cheese frosting, blandad med marängsmörkräm, vispgrädde och hallon. En salig röra helt enkelt - mest för att jag hade marängsmörkräm över.... Det blev gott, men konsistensen var inte helt lätt att jobba med så jag kan inte rekommendera den...

Tänkte även passa på att göra lite reklam för min (konst)hemsida: Annas Ateljé, som har öppnat igen efter en längre tids dvala. Där har jag lagt in lite allt möjligt om mig och min konst men tänkte även satsa på en blogg som ger tips och råd för den som vill komma igång och skapa själv. Alla kan måla! Kolla gärna in den och säg vad ni tycker! Jag skickar ett handmålat gratulationskort (som ni kan ge vidare) till de första 10 följarna (som lämnar sina kontaktuppgifter...)

7 kommentarer:

 1. Vilka fina cupcakes! Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Hej! Du gör så otroligt fina tårtor!! Jag tänkte om du kunde hjälpa mig lite. Jag ska gifta mig till sommaren och jag ska göra min tårta själv, du kan se vilken på min blogg här: http://lalalottiees.blogg.se/2011/april/gora-tartan-sjalv.html
  Jag skulle gärna vilja ha lite råd om hur jag ska göra denna tårta. Jag ska köpa sugarpaste med chokladsmak och en sån där stämpel som man gör rutor med. Men det jag först funderar på är hur gör man så att det inte blir några veck i kanterna/hörnen eftersom tårtan är fyrkantig inte rund? Är sugarpaste så pass enkel att släta ut fint?
  Sen funderar jag också på vad jag ska stödja våningarna med? Jag har läst om sugrör men jag blir orolig att tårtan ska rasa, den ska vara i 3 våningar inte 4.
  Räcker det med såna där pelare utspridda under där den andra våningen ska vara? Behöver man pelare på den mittenvåningen också? Går inte pelarna igenom den övre våningen? Det är ju min stora dag och vi har inte råd att beställa denna tårta så det vore tråkigt om den skulle rasa :(
  Kan man göra tårtan och decorera dagen innan? Man är ju lite av en bridezilla då jag vill ha koll på typ allt, tanken att låta någon annan decorera tårtan gillar jag inte ;P.
  Är det bäst att använda smörkräm att täcka spackla tårtan med istället för grädde? Jag har läst att sugarpastan kan börja svettas när det är grädde under.
  Hmm jag tror inte jag har glömt något. Men ge mig alla tips du har till en amatör, älskar dock att baka och decorera så jag har inte tummen mitt i handen, men jag är ju knappast proffs ;) Tacksam för hjälp!! Kramar Charlotte

  SvaraRadera
 3. Hej Charlotte!
  Du kan antagligen göra klart tårtan dagen innan, om du bara fodrar ordentligt med smörkräm så den inte blöder och förvarar den någonstans där det inte är för fuktigt. Själva tårtan (utan sp och smörkräm) kan du göra innan och frysa, sen tar du ut den och spacklar och täcker den halvtinad - då spar du tid och får mer stabilitet vid själva täckningen.

  Om du vill ha lite mer stadga kan du använda grillpinnar hellre än sugrör.
  Glöm inte heller något som håller uppe lagret underifrån, kartong eller plast.

  Om du ska göra fyrkantig tårta så bör du börja att släta från hörnen och inåt. Dock skulle jag inte rekommendera att du sätter igång med detta dagen innan ditt bröllop om du aldrig har provat :s Det tar några gånger att få ordning på tekniken! Men kan du inte provbaka innan?

  SvaraRadera
 4. Tack för dig svar!
  Att frysa den är kanske en bra idé, den får inte frys-smak då?

  Och detta med kartong eller plast är det under den andra våningen liksom? Jag har funderat på det eftersom jag läst mycket om att man kan använda sugrör som stödpinnar och tänkt att om det övre lagret blir tungt borde väl det åka igenom också. Men då borde jag hitta som en plastplatta att ha under.

  Jo jag har faktiskt tänkt att göra en provtårta fast inte lika stor. Ska bara få alla grejjer jag beställt till tårtan.

  Men tack snälla för ditt svar!

  SvaraRadera
 5. jo jag glömde fråga hur mycket sugarpaste du tror att jag behöver till en tre våningstårta ca60 bitar?

  SvaraRadera
 6. Men, vad sööööta de är. Nu har jag mycket att stå i. Jag har täknt baka massa olika saker. Men vem skall äta dem alla? ha haaa

  SvaraRadera