torsdag 29 april 2010

Blommig födelsedagstårta

Ljusa bottnar med citronmousse, vit choklad-grädde och marängsmörkräm. Täckt med en blandning av marsipan och sockerpasta, dekorationer i sockerpasta och kristyr.

I helgen firade vi en kompis födelsedag lite i efterskott med tårtkalas. Egentligen hade jag tänkt göra en våningstårta men då det visade sig att antalet gäster reducerades markant fick det bli två tårtor och två fikatillfällen. Jag lät barnen vara med och dekorera den lilla tårtan, jag tycker de var otroligt duktiga. Alice, 4,5 år har gjort rosen nästan helt själv. Nästan alltid när jag skapar med barn slås jag av deras fantastiska känsla för komposition, färg och form (kanske inte för måttfullhet dock).


5 kommentarer:

 1. Underbar tårta. Tack söta fina Anna, för att du förgyllde mig födelsedagsfirande! Puss!

  SvaraRadera
 2. Vilka fina tårtor. Har du använt en utstickare till texten eller har du skrivit den på frihand?

  SvaraRadera
 3. Cicci: jag har skrivit på frihand med calligrafipenna och lite pastafärg utspädd i alkohol

  SvaraRadera
 4. Vart fick du tag på en sådan penna? Gillar din blogg jättemycket. Har snott lite inspiration till några tårtor som jag gjorde igår. Hoppas att det är okej.

  SvaraRadera
 5. Cicci: det är ett "vanligt" calligrafistift som man doppar i färg, i detta fallet utspädd pastafärg (som karamellfärg fast tjockare). Måste erkänna att jag inte har en aning om var jag köpt det, kanske på Kreatima? Eller beställt från någonstans.... jag har ett helt rum fullt med random målarstuff :)

  Självklart får du hämta inspiration! Det är ju liksom poängen med att ha en blogg - att dela med sig! :) (Ett erkännande i form av en länk eller liknande är ju såklart alltid trevligt om det är tydligt inspirerat :))

  SvaraRadera