tisdag 16 februari 2010

Semlor

Ebba var så förtvivlad idag för hon är sjuk och de skulle ha fått semlor på dagis - så vi fick baka oss några egna. Semlor är ju kanske inte världens snyggaste bakverk. Men goda. Det är lustigt det här med semlor. Alla verkar ha någon åsikt om hur de ska vara och hur de ska ätas. Med eller utan mjölk, mycket mandelmassa, lite mandelmassa, mosat inkråm... Jag tycker de ska ha mycket fyllning och ätas med varm mjölk - vad tycker du?4 kommentarer:

 1. Jag vill ha ganska så mycket fyllning (inkråm + mandelmassa + grädde), vare sig fast eller lös utan sådär lagom ;-) Tycker det är himmelskt gott med mandelmassa, lite flor- och vaniljsocker i grädden. Vill äta bullen som den är - har aldrig någonsin testat semla + varm mjöl (ogillar mjölksmak)..

  SvaraRadera
 2. Det ska vara massor av mandelmassa (ja blandat med inkråm och grädde) och inte så mycket grädde. Och med varm mjölk såklart!

  Jag kan förresten intyga att semlorna på bilden är precis så goda som de ser ut! Perfekt bulle med massor av kardemumma, massor av fyllning som är lös och krämig. Precis lagom med grädde. Mums!

  Johan hälsar förresten och tackar!

  SvaraRadera
 3. så länge de är laktosfria är jag rätt öppen för alla alternativ, sorgligt få fik har dock detta, wienersemlorna är ofta fyldda med grädde eller vaniljkräm - och det går ju inte...

  dina var supersöta ;-) såg på tv en konditor som gjorde pyttesmå i choklad... de såg ut som hundbajspluttar :-D

  SvaraRadera
 4. Semlor i alla former smakar gott. Lite sparsamt på kardemumman bara. Men självklart ska det vara en massa mandelmassa. Mums

  Anneli

  SvaraRadera